Η «Αρωγή» στο πλευρό των γυναικών

Η «ΑΡΩΓΗ» ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ

Η «Αρωγή» πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να  δείχνει ανακόλουθη απέναντι στο κεκτημένο του Πολιτισμού και της  Παιδείας της. Έτσι λοιπόν, με σημείο αναφοράς τη γυναίκα, που εξ’  αντικείμενου αντιμετωπίζει περίπλοκα προβλήματα στην κοινωνική  και οικονομική της δραστηριότητα, αναπτύσσει τόσο σε συνεργασία  με Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια, όσο και με τους φορείς της  Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ένα μεγάλο πλάνο δράσεων. Ενδεικτικά  αναφέρουμε:

 • Το σχέδιο δράσης «Ενθάρρυνση Γυναίκειας απασχόλησης μέσα από την άμβλυνση των κοινωνικών στερεοτύπων», που υλοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και στην Αμαλιάδα.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ: 

 1. Αρχικά πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του προέδρου της «ΑΡΩΓΗΣ» με τους δημάρχους των αντίστοιχων πόλεων οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις με σκοπό να δώσουν νέα πνοή στο  πρόγραμμα και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.
 2. Στη συνέχεια έγιναν συναντήσεις με φορείς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και Αμαλιάδας με στόχο την ενημέρωση των εργοδοτών για τα πλεονεκτήματα πρόσληψης των γυναικών και
 3. δημιουργήθηκε ιστοσελίδα με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωσης.
 4. Ακολούθησε δημοσιοποίηση στα τοπικά ΜΜΕ, καθώς και εκτυπώσεις ενημερωτικών φυλλαδίων ως οδηγών πλοήγησης στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα.
 5. Αξιοποιήθηκε πλήρως ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός χρόνος που εξασφάλισε η «Αρωγή» στα ΜΜΕ για να προβληθούν οι γυναίκες που προσφέρουν έργο.
 6. Υποστηρίχτηκε η αρθρογραφία των γυναικών στον Τοπικό Τύπο.

Στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξης των Μ.Κ.Ο.» (Α’ &  Β’ Κύκλος) υλοποίησε σχέδιο δράσης με στόχο τη προώθηση  της ισότητας των φύλων και την προάσπιση των ανθρωπίνων  δικαιωμάτων των γυναικών, με τίτλο:

«Καταπολέμηση της έμφυλης βίας στην οικογένεια και το εργασιακό  περιβάλλον».

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ:

 • Την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας  κατά των γυναικών, και την αρωγή θυμάτων έμφυλης βίας.
 • Την υποστήριξη γυναικών κοινωνικά ευπαθών ομάδων, όπως  μεταναστριών, προσφύγων, φυλακισμένων, αποφυλακισμένων,  γυναικών Ρομά, γυναικών με αναπηρία κ.ά.
 • Την ευαισθητοποίηση και πληροφόρηση της ευρύτερης κοινωνίας
 • Την εμπλοκή των τοπικών φορέων και οργανώσεων με στόχο τη  διάχυση της πληροφόρησης
 • Την υποστήριξη και ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να γίνου  ικανές να αντιμετωπίζουν προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας.

 

[mc4wp_form id="5316"]