Προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης στο ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Συνοδευτικά Μέτρα του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ): 1ο & 2ο ΜΕΤΡΟ
20, 2019
Συνοδευτικά Μέτρα του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ): 3o ΜΕΤΡΟ
20, 2019

Προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης στο ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Προγράμματα λειτουργικής αποκατάστασης και ψυχοκοινωνικής στήριξης για τους ωφελούμενους, ξεκινούν σύντομα στο ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.

Τα προγράμματα απευθύνονται κυρίως σε παιδιά με αναπηρία, χωρίς όμως να αποκλείονται από αυτά και ενήλικες με αναπηρία.

Στα πλαίσια της υλοποίησης  Προγραμμάτων Ψυχοκοινωνικής Στήριξης Ωφελουμένων του ΚΕΦΙΑΠ Ν. Ηλείας, η ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ έχει αναλάβει «Την Υλοποίηση Προγράμματος ειδικής διαπαιδαγώγησης μέσω  της θεραπευτικής ζωγραφικής » για 25 ωφελούμενους του ΚΕΦΙΑΠ.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα διενεργηθεί από επαγγελματία ζωγράφο-εικαστικό.

Το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται στα πλαίσια μίας συστηματικής προσπάθειας να αναδειχθεί η σημασία που έχει η ψυχοκοινωνική στήριξη των ατόμων με αναπηρία, πέραν της λειτουργικής αποκατάστασής τους. Στόχος των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι να εκπαιδευθούν τα άτομα με αναπηρία να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους και κυρίως  να μπορούν να  αναπτύσσουν προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, μέσα σε ένα περιβάλλον επικοινωνίας, ανταλλαγής και έκφρασης συναισθημάτων, στο οποίο όμως θα τονίζεται η σημασία της δημιουργίας και της αυτοέκφρασης.

[mc4wp_form id="5316"]