Πρόγραμμα «Στέγασης και Επανένταξης στο Δήμο Πύργου»

Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» – ΠΕ Ξάνθης
15, 2015
18/11/2015 – Δελτίο Τύπου για της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ» για τη Διανομή Τροφίμων
18, 2015

Πρόγραμμα «Στέγασης και Επανένταξης στο Δήμο Πύργου»

H «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ» σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου επικεφαλή εταίρο, υλοποιεί το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που χρηματοδοτείται από πόρους της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας , του πρώην Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και δει Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με Αρχή Διαχείρισης το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ.).

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια ενός έτους και στοχεύει στην άμεση μετάβαση σε αυτόνομες μορφές διαβίωσης δέκα ατόμων ή οικογενειών , που αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης στέγης , μέσω της παροχής υπηρεσιών στέγασης και κοινωνικής φροντίδας. Αποσκοπεί στην ευρύτερη και πληρέστερη αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών μέσω της ένταξης , είτε με τις παροχές που προσφέρει , είτε μέσω της διασύνδεσης με εξειδικευμένους φορείς. Τελικός στόχος είναι η πλήρης αυτονόμηση και επανένταξη στον κοινωνικό ιστό , τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων , που αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγασης , μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης και της επιστροφής στην αγορά εργασίας.

Οι ωφελούμενοι έχουν προκύψει έπειτα από Κοινωνικές έρευνες από τους καταγεγραμμένους των κοινωνικών υπηρεσιών που λειτουργούν στο Δήμο Πύργου.

Οι υπηρεσίες που θα παρασχεθούν στους δικαιούχους του προγράμματος είναι οι παρακάτω:
– Οικονομική ενίσχυση σε σχέση με την στέγαση , τις οφειλές προς ΔΕΚΟ , την διατροφή , την ένδυση και την υπόδηση.
– Παρακολούθηση οικονομικής διαχείρισης.
– Ψυχοκοινωνική στήριξη .
– Εργασιακή Συμβουλευτική – προώθηση στην αγορά εργασίας.
– Επιχορηγούμενη εργασιακή επανένταξη.
– Διασύνδεση σε δίκτυο υπηρεσιών αναλόγως των αναγκών.
– Παραπομπές σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αναπτύσσεται προκειμένου να ικανοποιηθεί το θεμελιώδες δικαίωμα της ασφαλούς και αξιοπρεπούς κατοικίας , ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται η εργασιακή συμβουλευτική και η προώθηση στην αγορά εργασίας.

Δείτε το Δελτίο Τύπου…

 

 

Σχετικά άρθρα: AmaliadaNews.gr Δείτε εδώ το pdf
  eproini.gr Δείτε εδώ το pdf
[mc4wp_form id="5316"]