19/06/2015 – ΚΕΦΙΑΠ – ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ: Διαθεματική παράσταση με τίτλο: «Κοκκινοσκουφίτσα» με μηνύματα και…Καλό Λύκο

10/03/2015 – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Δημιουργία Μητρώου Συνεργατών (Κωδ.Προσκλ:1 / Αρωγή ΑΜΚΕ/ ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας- Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου)
9, 2015
Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» – ΠΕ Ηλείας
8, 2015

19/06/2015 – ΚΕΦΙΑΠ – ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ: Διαθεματική παράσταση με τίτλο: «Κοκκινοσκουφίτσα» με μηνύματα και…Καλό Λύκο

 

 

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε τον «κακό τον λύκο» ως πρωταγωνιστή του παραμυθιού «Η κοκκινοσκουφίτσα», αλλά χθες το πρωί οι ωφελούμενοι του ΚΕΦΙΑΠ και μέλη της Θεατρικής Ομάδας «Πι και Φι» έδωσαν μια άλλη εκδοχή, πολύ πιο όμορφη, με σημαντικά μηνύματα για την διαφορετικότητα και την ισότητα. Μια παράσταση με τίτλο «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός λύκος, δράμα σε δύο πράξεις», που απέδωσαν εκπληκτικά «επί σκηνής» οι 14 πρωταγωνιστές, συγκίνησαν και καταχειροκροτήθηκαν από όλους.

Η διαθεματική εκδήλωση, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό από την Κοινωνική Λειτουργό Ζωή Χατζή, που καλωσόρισε τους παριστάμενους και παρουσίασε την Θεατρική Ομάδα «Πι και Φι» ευχαριστώντας τη Θεατρολόγο Θωμαή Γκερλεκτσή με την οποία συνεργάστηκαν τα παιδιά για την προετοιμασία της παράστασης. Μια παράσταση που «έκλεισε» το πρόγραμμα Θεατρικής Αγωγής, που υλοποιήθηκε στο ΚΕΦΙΑΠ σε συνεργασία με την ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ, όπως και τα προγράμματα Ζωγραφικής αλλά και Λογοθεραπείας, ευχαριστώντας μάλιστα τον Ζωγράφο Νίκο Τουμαζάτο, την Ειδική Παιδαγωγό Φωτεινή Χαρτουμπέκη και την Λογοθεραπεύτρια Ανδριάνα Παπαστεργίου για την συνεργασία και την επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Δεν παρέλειψε όμως να ευχαριστήσει για τη συνεργασία και την Ολυμπία Ράλλη, με τη συνεργασία της οποίας, τα παιδιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πύργου, δημιούργησαν κατασκευές εσωτερικού χώρου.

Πρωταγωνιστές με ταλέντα και…μηνύματα

Τα παιδιά, μ’ ένα ξεχωριστό μουσικοχορευτικό δρώμενο, παρουσίασαν το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, σε μια διασκευή – έκπληξη, «μιλώντας» για όλα όσα το παραμύθι μιλά και μπορεί να πληγώνουν τους «πρωταγωνιστές», αφού κανείς δεν έμαθε το όνομα της Κοκκινοσκουφίτσας και ο Λύκος…μάλλον δεν ήταν τόσο κακός. Απέδειξαν ότι όλοι μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συνεργαστούμε αρμονικά, έστω κι αν είμαστε διαφορετικοί…Μιλώντας για την εμπειρία του, από τη συμμετοχή του στην παράταση, ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Φραγκούλης, σχολίασε «…θέλαμε να δείξουμε τις δυνατότητες μας και πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας, μέσα από ένα έργο. Αν υπήρχαν περισσότερα προγράμματα και προσωπικό στο Κέντρο, θα μπορούσαμε να κάνουμε και περισσότερα πράγματα όλα τα παιδιά, πολύ δημιουργικά. Και το αποδείξαμε μ’ αυτό το έργο, γιατί μόνο με 6 ώρες πρόβες, τα καταφέραμε, αποδεικνύοντας ότι, στη ζωή δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δε θέλω».

Το προσωπικό του Κέντρου, οι εκπαιδευτές και τα παιδιά ευχαρίστησαν όλους όσοι στηρίζουν τις προσπάθειες τους και βρίσκονται στο πλευρό τους, με κάθε τρόπο. Ανάμεσα σ’ αυτούς, στο κοινό, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολλοί γονείς και φίλοι των παιδιών, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Χρύσα Πετροπούλου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» Γιάννης Παπαδάτος και ο Γιάννης Πετρόπουλος από το Σωματείο παραπληγικών – κινητικά αναπήρων Π.Ε Ηλείας, εκπρόσωποι της «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ» και δυο πρώην πρόεδροι του παλιού ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, οι Σπύρος Μπαμπής και Μενέλαος Παπασωτηρίου που ποτέ δεν ξεχνούν τα παιδιά του Κέντρου και στηρίζουν τις προσπάθειες τους.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά γλυκών και αναψυκτικών, στον μπουφέ που «έστρωσε» ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» και την ευχή, το ΚΕΦΙΑΠ να μη γίνει «κτίριο-φάντασμα» αλλά να ομορφαίνει πάντα με την παρουσία, τη δημιουργικότητα και την φαντασία των παιδιών.

Δείτε το άρθρο σε pdf…

Πηγή: patrisnews.gr

[mc4wp_form id="5316"]