Προς τους Εργαζόμενους της «ΑΡΩΓΗΣ ΑΜΚΕ»
1, 2012
Δελτίο Τύπου Πληρωμών
5, 2012

Δελτίο τύπου

Πύργος  4 / 10/12

Ταχ. Διεύθυνση:  Μιαούλη 3

Ταχ. Κωδ.: 27100

Τηλ: 2621036350

Fax:2621034352

E-mail : info@arogiamke.gr

Web Site : www.arogiamke.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από δημοσίευμα σε τοπική εφημερίδα αναφορικά με τις πληρωμές των δεδουλευμένων στους ωφελούμενους από την «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ», θεωρούμε σκόπιμο να ενημερώσουμε και δια του τύπου για τις ενέργειες ,οι οποίες έχουν γίνει, για την αποφυγή τυχόν παρερμηνειών και παραπληροφόρησης.

Η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ», σεβόμενη κυρίαρχα τον προσωπικό κόπο και μόχθο των ωφελουμένων, απέστειλε προσωπική επιστολή στον κάθε έναν ξεχωριστά επεξηγώντας τα βήματα, τα οποία έχουν γίνει, προκειμένου να καταβληθεί σε έγκαιρο χρόνο η 1η δόση απ’ το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Προκειμένου, λοιπόν, να διευκρινιστεί και δια του Τύπου ενημερώνουμε πως  σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις -που απορρέουν μέσα από το πρόγραμμα για την “ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ”– έχουν γίνει τα εξής βήματα:

  1. Παρά το γεγονός ότι ενημερώσαμε σε χρόνο εύλογο για το εμπρόθεσμο άνοιγμα των Τραπεζικών Λογαριασμών, μερίδα ωφελουμένων καθυστέρησε να διεκπεραιώσει αυτή την υποχρέωση.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία έκδοσης των τραπεζικών κωδικών να διαρκέσει παραπάνω χρόνο από εκείνον που αρχικώς είχε τεθεί.
  2. Το άνοιγμα των Τραπεζικών Λογαριασμών ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 και την ίδια ημέρα η “ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ” απέστειλε το σύνολο των κωδικών για το Νομό Ηλείας στο Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
  3. Η «ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ» στα πλαίσια της καλώς εννοούμενης συνεργασίας  τήρησε και τηρεί στο απαρέγκλιτο τις υποχρεώσεις της. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα και με τους συμπράττοντες φορείς, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, οι οποίες είναι πολύ συγκεκριμένες και προκύπτουν από το σύμφωνο συνεργασίας.
  4. Διευκρινίζεται ότι ο πλήρης φάκελος βρίσκεται ήδη στο Υπ. Εργασίας και εξετάζεται από τον  χειριστή προκειμένου να ελεγχθεί στη  συνέχεια από τον υπόλογο που έχει οριστεί από πλευράς Υπουργείου, ώστε να εκταμιευτεί άμεσα η 1η δόση για την πληρωμή των ωφελουμένων.

 

Σημειώνεται δε ότι μετά από προφορική και γραπτή (19/09/2012) επικοινωνία που είχαμε, το Υπουργείο να μας γνωστοποίησε ότι η πληρωμή των ωφελουμένων θα γίνει άμεσα.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι άλλες  ΜΚΟ, οι οποίες ξεκίνησαν να υλοποιούν το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας πολύ πιο νωρίς, προχώρησαν στην καταβολή της 1ης δόσης μόλις πριν από λίγες ημέρες.

 

 

Με τιμή,

Για την ΑΡΩΓΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΕΓΚΛΗΣ

Νόμιμος Εκπρόσωπος

 

 

 

 

 

 

[mc4wp_form id="5316"]